Colecții de vinuri

Manastirea

Gama / colecția

Gitana Classico

Soiul strugurilor

100% Riesling

Tip

vin de calitate superioară, matur, alb, sec

Anul recoltei

2014

Recolta

Strugurii sunt culeși manual la sfârșitul lunii noiembrie de pe colina cu cea mai buna expunere solara, dintr-un spatiu cu o istorie impresionanta. Pe timpuri, aici era o manastire de calugari care se ocupa cu producerea vinului.

Podgorie/ Zonă / Originea strugurilor

7 ha în regiunea viticolă Valul lui Traian, s. Romanovca

Soluri / Tipul terenului

Cernoziom tipic și carbonatic cu textură argiloasă

Densitatea butucilor pe hectar

3.100

Vinificarea

Strugurii colectați sunt desciorchinați, după care este aplicată tehnica criomacerării, ce constă în menținerea mustului în contact cu boștina timp de 48 de ore, la o temperatură de 2°C. După limpezire, mustul este supus unei fermentații alcoolice supravegheate, la o temperatură controlată de 12-13°C. Acest proces permite extragerea substanțelor aromate din pielița strugurilor, oferind vinului o aromă tipică. Maturarea are loc în butoaie de stejar timp de 9 luni.

Note de degustare

Vizual: limpede cristalin, galben pai.
Olfactiv: intens, cu aroma de miere, piersica, coaja de portocala si fan proaspat cosit, flori de camp

Gustativ: Cu aciditate si mineralitate intense, cu post gust mineral-iodat.

Alcool

13%

Aciditate totală (g/l)

7,2

Zaharuri reducătoare

1,4

 

Recomandări culinare

Poate fi asociat cu stridii, foie gras, sushi, ton, fructe de mare, peste gatit in sos picant (pesce all 'acqua pazza)

Temperatura / recomandare de consum

12-14 ° C

Potențial de învechire

Mare