Colecții de vinuri

Autograf Cabernet Sauvignon

Vinurile

Gama / colecția

Gitana Autograf

Soiul strugurilor

100% Cabernet Sauvignon

Tip

vin matur, roşu, sec

Anul recoltei

2013

Recolta

Struguri sunt culeși manual, începând cu luna octombrie. Producția este de 8 tone pe hectar

Podgorie/ Zonă / Originea strugurilor

30 ha din cele mai bune parcele din regiunea viticolă Valul lui Traian, cu cea mai bună expunere la soare și care dau o producție mică

Soluri / Tipul terenului

Cernoziom carbonatic, erodat

Densitatea butucilor pe hectar

2.800

Vinificarea

Macerarea pe boștină și fermentarea au loc în cuve de lemn de stejar, pentru o perioadă de 20 de zile. Fermentarea se realizează doar cu ajutorul drojdiilor indigene.
Macerarea este realizată cu scopul extragerii taninurilor moi și pentru a produce vinuri echilibrate, cu o structură complexă.
Vinul este desăvârșit după o perioadă de maturare de circa 14 luni în butoaie de stejar de cca 50 hl, provenite din Krasnodar, în condiții controlate de umiditate și temperatură. Fermentarea malolactică se petrece în butoaie de stejar.

Note de degustare

Vizual: limpede, roşu rubiniu intens. 
Olfactiv: cu aromă intensă de mure, cacao, cafea, cu note de piper negru.
Gustativ: plin, echilibrat, cu tentă accentuată de coacăză neagră și roșie, taninuri puternice și o astringență bine temperată.

Alcool

14%

Aciditate totală (g/l)

5,7

Zaharuri reducătoare

2,5

Recomandări culinare

Se poate asocia cu preparate din carne afumată, carne la grătar, ciuperci și legume prăjite, brânzeturi sau bucate puternic condimentate.

Temperatura / recomandare de consum

16-18 ° C

Potențial de învechire

Lung