Colecții de vinuri

Autograf Feteasca Regală

Gama / colecția

Gitana Autograf

Soiul strugurilor

100% Fetească Regală (soi obținut din încrucișarea soiului unguresc Furmint cu soiul de viță-de-vie autohton Fetească Albă)

Tip

vin de calitate superioară, matur, alb, sec

Anul recoltei

2015

Recolta

Strugurii sunt culeși manual, iar producția este de 8 tone pe hectar.

Podgorie/ Zonă / Originea strugurilor

40 ha în regiunea viticolă Valul lui Traian, s. Romanovca

Soluri / Tipul terenului

Cernoziom tipic și carbonatic cu textură argiloasă

Densitatea butucilor pe hectar

3.100

Vinificarea

Strugurii colectați sunt desciorchinați și trimiși la criomacerare. Tehnica criomacerării constă în menținerea mustului în contact cu boștina timp de 24 de ore, la o temperatură de 2°C. După limpezire, mustul este supus unei fermentații alcoolice supravegheate, la o temperatură controlată de 16-18°C. Acest proces permite extragerea substanțelor aromatice din pielița strugurilor, oferind vinului o aromă tipică. Maturat în vase tehnologice cu batonnage timp de 4 luni.

Note de degustare

Vizual: limpede cristalin, galben pai.
Olfactiv: delicat, cu arome de floare de salcâm și flori de câmp.
Gustativ: vioi, proaspăt, cu o aciditate plăcută, armonios, nobil, cu nuanțe de fructe și un post-gust fin de caramel.

Alcool

13%

Aciditate totală (g/l)

6,3

Zaharuri reducătoare

3,0

Recomandări culinare

Însoțește foarte bine mâncărurile cu fructe de mare, pește și bucatele din carne albă.

Temperatura / recomandare de consum

14-16 ° C

Potențial de învechire

Mediu

Premii

CHIȘINĂU WINES AND SPIRITS CONTESTS 2012 – diplomă de merit pentru Fetească Regală 2011

CHIȘINĂU WINES AND SPIRITS CONTEST 2013 – medalie de  argint pentru Fetească Regală 2012