Colecții de vinuri

Cabernet Sauvignon

Gama / colecția

Gitana Classico

Soiul strugurilor

100% Cabernet Sauvignon

Tip

vin de calitate superioară, matur, roşu, sec

Anul recoltei

2013

Recolta

Struguri sunt culeși manual, începând cu luna octombrie. Producția este de 8 tone pe hectar

Podgorie/ Zonă / Originea strugurilor

160 ha în regiunea viticolă Valul lui Traian, s. Romanovca, s. Filipeni

Soluri / Tipul terenului

Cernoziom carbonatic, erodat

Densitatea butucilor pe hectar

2.800

Vinificarea

Macerarea pe boștină și fermentarea au loc în cuve de lemn de stejar, pentru o perioadă de 15 de zile. Fermentarea se realizează doar cu ajutorul drojdiilor indigene.
Macerarea este realizată cu scopul de a extrage de taninuri moi și pentru a produce vinuri echilibrate, cu o structură complexă.
Vinul este desăvârșit după o perioadă de maturare de 1 an în butoaie de stejar provenite din Krasnodar, în condiții controlate de umiditate și temperatură.

Note de degustare

Vizual: limpede, roşu rubiniu intens.
Olfactiv: bogat în arome, predominante fiind cele de mure și marochin.
Gustativ: plin, echilibrat, cu tentă accentuată de coacăză neagră și roșie, cu nuanţe de piper negru, taninuri puternice și o astringență bine temperată.

Alcool

14%

Aciditate totală (g/l)

5,8

Zaharuri reducătoare

3,5

Recomandări culinare

Se poate asocia cu preparate din carne afumată, carne la grătar, ciuperci și legume prăjite, brânzeturi sau bucate puternic condimentate.

Temperatura / recomandare de consum

16-18 ° C

Potențial de învechire

Lung

Premii

CHIȘINĂU WINES & SPIRITS CONTEST 2012 – medalie de argint pentru Cabernet Sauvignon 2009

WINE STYLE ASIA AWARD 2011, SINGAPORE – medalie de bronz pentru Cabernet Sauvignon 2007

CONCURS «DIONIS» MOLDOVA 2010 – medalie de bronz pentru Cabernet Sauvignon 2007

CHIȘINĂU WINES AND SPIRITS CONTEST 2010 – medalie de argint pentru Cabernet Sauvignon 2007