Colecții de vinuri

La Petite Sophie

Gama / colecția

Premium Gitana

Soiul strugurilor

Chardonnay, Fetească Regală, Riesling

Tip

vin de calitate matur, alb, sec, cupaj

Anul recoltei

2013

Podgorie/ Zonă / Originea strugurilor

Regiunea viticolă Valul lui Traian, s. Romanovca

Soluri / Tipul terenului

Cernoziom tipic și carbonatic cu textură argiloasă

Densitatea butucilor pe hectar

3.100

Vinificarea

Strugurii sunt recoltaţi manual şi sunt desciorchinați, după care este aplicată tehnica criomacerării, ce constă în menținerea mustului în contact cu boștina timp de 24 de ore, la o temperatură de 2°C. După limpezire mustul este supus unei fermentații alcoolice supravegheate, la o temperatură controlată de 12-14°C. Acest proces permite extragerea substanțelor aromatice din pielița strugurilor, oferind vinului o aromă tipică. Maturarea are loc în baricuri mici de 225l, timp de 4 luni.

Note de degustare

Vizual: limpede cristalin, galben pai auriu, cu reflexii verzui.
Olfactiv: buchet intens, cu arome de trandafir, flori de salcâm și fân proaspăt cosit, completate cu nuanțe fine de vanilie.
Gustativ: proaspăt, gust intens și complex cu nuanțe de ananas și citrice, cu o aciditate echilibrată și un post-gust mieros, elegant şi prelung.

Alcool

14,0%

Aciditate totală (g/l)

6,5

Zaharuri reducătoare

5,2

Recomandări culinare

Se recomandă cu preparate din fructe de mare, pește și bucate din carne albă.

Temperatura / recomandare de consum

10-12° C