Colecții de vinuri

Merlot

Gama / colecția

Gitana Classico

Soiul strugurilor

Soiul strugurilor 100% Merlot

Tip

vin de calitate superioară, matur, roşu, sec

Anul recoltei

2013

Recolta

Struguri sunt culeși manual, începând cu sfârșitul lunii septembrie, la examinarea atentă a indicilor de maturare. Producția este de 7 tone pe hectar

Podgorie/ Zonă / Originea strugurilor

60 ha în regiunea viticolă Valul lui Traian, s. Romanovca, s. Filipeni

Soluri / Tipul terenului

Cernoziom carbonatic, erodat

Densitatea butucilor pe hectar

2.800

Vinificarea

Macerarea pe boștină și fermentaţia durează aproximativ 20 de zile în căzi din lemn de stejar, după care vinul trece prin fermentarea malolactică în butoaie de lemn. Fermentarea este realizată doar cu ajutorul drojdiilor indigene. Maturarea de aproximativ 2 ani are loc în butoaie de stejar din Krasnodar, în condiții controlate de umiditate și temperatură, optime înnobilării vinului.

Note de degustare

Vizual: limpede, roşu rubiniu închis, strălucitor cu reflexii purpurii.
Olfactiv: intens, impresionant prin aromele complexe de fructe de pădure (cireșe, mure și afine).
Gustativ: consistent, echilibrat, cu taninuri catifelate, nuanţe de prune uscate și ciocolată amară, cu post-gust prelung, delicat.

Alcool

14%

Aciditate totală (g/l)

5,9

Zaharuri reducătoare

3,2

Recomandări culinare

Acompaniază cu succes carnea la grătar, carnea roșie, carnea de curcan sau cea de rață.

Temperatura / recomandare de consum

16-18 ° C

Potențial de învechire

Mediu

Premii

CHIȘINĂU WINES AND SPIRITS CONTEST 2012 – medalie de  bronz pentru Merlot 2009-2014 International Wine Contest Bucharest-Silver Medal