Colecții de vinuri

Saperavi

Gama / colecția

Gitana Classico

Soiul strugurilor

strugurilor 100% Saperavi

Tip

vin de calitate roșu sec

Anul recoltei

2012

Podgorie/ Zonă / Originea strugurilor

20 ha în regiunea viticolă Valul lui Traian, s. Romanovca

Soluri / Tipul terenului

Cernoziom carbonatic cu textură calcaroasă

Vinificarea

Strugurii sunt recoltaţi manual, iar fermentaţia are loc timp de 20 de zile, în căzi mari de stejar. În timpul fermentării nu sunt folosite produse chimice, doar drojdii indigene. Aceste lucruri permit îmbogățirea maximă a vinului cu elemente care să-i asigure o culoare intensă și o structură echilibrată.

Note de degustare

Vizual: roşu rubiniu intens, cu nuanțe purpurii.
Olfactiv: aromă fină, complexă și bogată de fructe și prune uscate, la care se adaugă nuanțele de ciocolată.
Gustativ: gust intens și complex, cu o astringență bine temperată, taninuri bogate și un post-gust rafinat prelung, cu note de piper.

Alcool

13,5%

Aciditate totală (g/l)

6,1

Zaharuri reducătoare

4,0

Recomandări culinare

Se potrivește cu carnea de miel sau de vânat, cu legume proaspete și brânzeturi maturate sau semimaturate.

Temperatura / recomandare de consum

16-18 ° C

Potențial de învechire

Se poate consuma cu o uşoară învechire (2-3 ani). Maturarea necesită timp, dar calitățile vinului se păstrează foarte bine (50 de ani și mai mult) și se intensifică gustul de frișcă în buchetul său complex.