Blog

Ia o sticlă de vin şi vino să privim un film…

Serile relaxante sau weekendul pot fi colorate şi pot creşte în intensitate odată cu vizionarea unui film.  Doar voi doi - formula se potriveşte cu un film romantic, cu note piperate sau uşor dramatice, sau haioase, uneori lacrimogene sau care te pun pe gânduri. Doar voi doi – formula se mai potriveşte şi cu un pahar de vin, aromat, cu nuanţe de fructe, uneori, la fel, uşor piperat, sau dulce, sau amărui.

„Ia o sticlă de vin şi vino să privim un film”… aşa vă doresc să începeţi serile. Din experienţa mea de vinificator, vă sugerez vinurile de la Gitana Winery, vinuri ce îmbină savoarea ciorchinelui cu arome îndrăzneţe. Din experienţa mea de cinefil amator, vin cu câteva recomandări care m-au cucerit.

Serendipity (Noroc în dragoste). Un film care confirmă că lucrurile nu sunt întâmplătoare şi că uneori doi oameni sunt predestinaţi unul altuia. Eroii principali se întâlnesc întâmplător şi, deşi fiecare este antrenat într-o relaţie, se lasă duşi de chimia ce ia amploare între ei şi petrec împreună puţin timp în cafeneaua Serendipity, pentru ca mai apoi să scrie datele lor de contact – ea într-o carte, el pe o bancnotă şi să le lase unui librar şi respectiv unui vânzător pentru a vedea dacă le vor mai găsi vreodată şi ce le pregăteşte soarta.

* Vinul recomandat - http://gitana.md/ro/vinurile/riesling-de-rhein

serendipity

Fountain (Fântâna). O dovadă că dragostea adevărată poate fi trăită şi atunci când viaţa la propriu încearcă să îi despartă pe cei doi. E o poveste despre dragoste, moarte, suflet şi sensuri. E un film plin de filozofie şi psihologie, un film ce pe alocuri te face să tremuri, să lăcrimezi şi, care, într-un final, îţi lasă o lecţie de viaţă. Lupta unui bărbat care caută salvare pentru soţia sa bolnavă de cancer. Nu cred că îi pot povesti pe scurt firul narativ, dar vă îndemn să îl vizionaţi.

* Vinul recomandat - http://gitana.md/ro/vinurile/cabernet-sauvignon

3

What dreams may come (O iubire fără sfârşit). Un alt film ce confirmă ideea că o poveste de dragoste poate dura mai mult decât o viaţă de om. Chris, eroul principal, trece prin rai şi prin iad pentru a-şi regăsi soţia, pe Annie. Filmul impresionează şi prin imagine – te induce într-o ţară de basm.

* Vinul recomandat - http://gitana.md/ro/vinurile/merlot

What-Dreams-May-Come-075

The Curious Case of Benjamin Button (Strania poveste a lui Benjamin Button). O fantezie cu elemente de science fiction şi dramă, un bărbat pe nume Benjamin Button care reuşeşte să inverseze procesul firesc de scurgere al timpului, născându-se bătrân şi întinerind pe măsură ce anii se scurg. Pare visul fiecăruia… doar că la un moment dat acest bărbat se îndrăgosteşte de o femeie viaţa căreia derulează în mod normal şi în timp ce el se transformă într-un bebeluş, ea îmbătrâneşte. Dincolo de această dramă e o poveste de dragoste plină de sensuri.

* Vinul recomandat - http://gitana.md/ro/vinurile/lupi

the-curious-case-of-benjamin-button

The notebook (Jurnalul). Un film romantic, cu zâmbete, cu dans, cu note idilice, cu dramă, cu dragoste adevărată ce ţine până la adânci bătrâneţi – toate sunt incluse în amintiri pe care le citeşte un bătrân soţiei sale amnezice internate într-un azil. Lectura, atât de frumoasă, de adevereşte a fi şi un leac bun pentru ascultătoare.

* Vinul recomandat - http://gitana.md/ro/vinurile/la-petite-sophie

notebook-editado

Vizionare plăcută! Savurare plăcută!

Cu drag, 

Lilia Dulgher, manager Gitana Winery