Oamenii

fondatorii 

Fondatorii

 În anul 1999, familia Dulgher a achiziționat fabrica de vinuri "Ţiganca" din satul Plopi. Deşi era într-o stare dezastruoasă, vinăria era dotată cu cel mai important element pentru a produce un vin de calitate – beciuri subterane cu temperaturi constante atât vara cât şi iarna, oferind vinurilor o maturare decentă. Credo-ul familiei Dulgher, de a produce vinuri de calitate, unice prin gust şi aromă a impus investiţii mari, anevoioase, de lungă durată, dar necesare. Cu toate acestea, domnul Petru și doamna Svetlana au știut întotdeauna că în vinificație totul porneşte de la viţa de vie, iar tehnologiile nu fac decât să păstreze mai bine ceea ce a creat natura. Au refuzat să cumpere fermentatoare, cum fac alţi producători şi au optat pentru căzi de lemn, ca strugurii să respire, să pătrundă aer în ei.

Dulgher Svetlana

Coproprietar

Studii: Colegiul de Vinificaţie, Facultatea: Vinificație

Responsabilitatea: Monitorizarea întregului proces de funcționare a vinăriei și asigurarea unui climat favorabil pentru dezvoltarea acesteia

Opinia: "Vinul este viu, evoluează continuu, trăieşte, conţine microorganisme, nu ai dreptul să-l ucizi, să-l fierbi şi să-l sterilizezi ca pe un suc turnat în sticlă."

Dulgher Petru

Coproprietar

Studii: Universitatea Agrară, Facultatea: Mecanică

Responsabilitatea: Monitorizarea întregului proces de funcționare a vinăriei și asigurarea unui climat favorabil pentru dezvoltarea acesteia

Opinia: Vinăria "Gitana" este fructul generozităţii, al naturii şi al muncii omului, rezultatul întâlnirii unui terroir excepţional şi al pasiunii familiei Dulgher pentru vin. Întotdeauna vom susţine maniera calităţii, prestigiului şi al know how-lui pentru a dărui un vin expresiv şi seducător.