Articole filtrate după dată: Decembrie 2015 - Gitana.md

Articole filtrate după dată: Decembrie 2015

E femeia cu care aş discuta ore-n şir. Despre toate. Despre fapte mari şi mici. Despre lucruri importante şi nu prea. Despre politică şi economie. Despre bărbaţi, femei… sau stil de viaţă. Iar fiece discuţie îţi lasă, ca şi un vin bun, un postgust plin de farmec. Şi dacă tot de vin veni vorba, de această dată, am profitat de aflarea Natei la Chişinău şi i-am lansat invitaţia să degustăm împreună noul vin produs de Gitana – Mănăstirea Rohrbach CRU – un riesling mustos de toamnă târzie. (Interviu publicat în revista VIP magazin de decembrie)

Reverberațiile Vernisajului Vinului au un sunet prelung și provoacă amintiri frumoase, pentru că aici domnește vinul, iar vinul este nobil, vinul este viu și vinul cere atitudine. Peste 1000 de pahare au zornăit într-un ciocnit prelung și rafinat și peste 35 de companii și-au dat amical întâlnire în același loc, având același scop – elogierea vinului.

Riesling de Rorbach Cru a luat naştere din struguri recoltaţi târziu, la sfârşitul lunii noiembrie, de pe colina cu cea mai bună expoziţie solară dintr-un spaţiu cu o istorie impresionantă. Pe timpuri, din 1887 până în 1940, aici era amplasat un sat nemţesc cu denumirea Rorbah, unde se afla o mănăstire de monahi ce practicau arta vinului. În acest scop, ei au ales colina cu cea mai bună expoziţie solară şi au plantat viță-de-vie, clone autentice aduse din Germania, producând cel mai bun riesling pe pământul moldav, conform tradiţiilor seculare germane.

„Wine Friendly Restaurant” este un proiect absolut inedit. În această săptămână, în 12 restaurante din Chișinău sunt organizate master-class-uri cu degustare de vinuri din patru zone vinicole, printre care şi Gitana Winery.